Terenski znanstveno-stručni skup Mreža osnovnih škola u Republici Hrvatskoj

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA TERENSKOME ZNANSTVENO-STRUČNOM SKUPU

Akademija odgojno-obrazovnih znanosti Hrvatske, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Hrvatsko geografsko društvo organiziraju znanstveno-terenski skup Mreža osnovnih škola u Republici Hrvatskoj od 21. do 23. rujna 2018. prema priloženom programu.
Akademija odgojno-obrazovnih znanosti Hrvatske je neovisna i neprofitna udruga znanstvenih djelatnika koji se bave istraživanjem i razvojem odgoja i obrazovanja. Akademija djeluje s tradicijom znanstvenih istraživanja odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj, ponajprije Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora od njegova osnutka 1871. godine i Sekcije za metodiku Društva sveučilišnih nastavnika u Zagrebu, a u skladu sa znanstvenim spoznajama o odgoju i obrazovanju u demokratski najrazvijenijim zemljama svijeta.
Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja je javna ustanova koja obavlja poslove vanjskoga vrednovanja u odgojno-obrazovnom sustavu Republike Hrvatske i poslove provođenja ispita temeljenih na nacionalnim standardima. Uz članove Akademije Centru je povjerena uloga u znanstvenome i stručnom vođenju skupa.
Hrvatsko geografsko društvo djeluje 120 godina i ima dugu tradiciju organizacije znanstvenih i stručnih skupova te terenskih izlazaka te mu je stoga povjerena i izvršna organizacija ovoga skupa.
Pozivamo sve zainteresirane osobe koje se bave odgojem i obrazovanjem u Republici Hrvatskoj i sve kojima je znanstveni i stručni interes usmjeren na školu da se odazovu ovome znanstveno-terenskome skupu. Na skupu će se problematizirati stanje današnje mreže osnovnih škola u Republici Hrvatskoj te potaknuti rasprava i o drugim temama, usko povezanim s promjenama u odgojno-obrazovnom sustavu.Troškovi za skup iznose 1950 kn i uključuju prijevoz, smještaj i prehranu prema priloženom programu. Popunjeni prijavni obrazac (koji se preuzima s mrežne stranice HGD-a http://hagede.hr/) molimo poslati na e-poštu hgd@geog.pmf.hr
Popunjavanje slobodnih mjesta vršiti će se prema datumima uplata na žiro račun HGD-a (IBAN HR65236000011011511509) s naznakom „terenski skup”.

PROGRAM TERENSKOG ZNANSTVENO-STRUČNOG SKUPA

OPĆE INFORMACIJE I CILJEVI SKUPA RUJAN 2018.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na:
01/48 95 402 (Jadranka Čelant-Hromatko)
01/48 95 403 (Zoran Curić)
U nadi da ćete se odazvati ovome skupu i da ćete svojim sudjelovanjem dati doprinos hrvatskome odgojno-obrazovnom sustavu srdačno vas pozdravljamo!

Prof. dr. sc. Zoran Curić,
predsjednik Akademije odgojno-obrazovnih znanosti Hrvatske
Ivana Katavić, prof.,
ravnateljica Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja
Izv. prof. dr. sc. Danijel Orešić,
predsjednik Hrvatskoga geografskog društva

 

 

Hrvatsko geografsko društvo Frontier Theme