Noć geografije – 1. travnja 2022.

Poštovane kolege i kolegice geografi,

S obzirom da smo se prošle godine kao Hrvatsko geografsko društvo uključili u Noć geografije (Geonight) koja je započela u organizaciji Geografskog nacionalnog društva Francuske 2017, a koju od 2018. promoviraju i internacionalno te su u nju uključeni i EUGEO te International Geographic Union – i ove godine smo odlučili nastaviti s istim.
Noć geografije održat će se ove godine u petak, 1. travnja 2022. godine. U okviru ove manifestacije pozivamo i sve vas, nastavnike i profesore geografije, studente te zaljubljenike u geografiju da se uključite u aktivnost promocije geografije te da sa svojim predavanjima (samostalno, ili u okviru svojih škola) doprinesete i uključite se kao i stotine drugih predavača. Na taj način ćete najbolje predstaviti teme koje su vaš osobni interes ili za koje smatrate da ih drugi kolege u Europi zaslužuju čuti. Tako ćete moći prezentirati i svoja znanja te ih kroz odabrana predavanja približiti ljudima i ljubiteljima geografije u cijeloj Europi.
Predavanja se održavaju navečer te se mogu prezentirati na hrvatskom, engleskom ili bilo kojem drugom europskom jeziku, a namijenjena su svima. S obzirom da smo u zdravstveno ograničavajućim okvirima, predavanja je najlakše i najbolje održati online. Na stranicama možete naći arhivu predavanja s predavanjima održanim 2021. godine, te na taj načn možete dobiti ideju koje teme bi i vama bile interesantne za prezentiranje.
Poveznicu o ciljevima ove manifestacije kao i detaljnije upute nalaze se ovdje: POVEZNICA
Ujedno, ako želite saznati više o Noći geografije i zašto bi se trebali uključiti – više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici: POVEZNICA
Rok za prijavu je relativno kratak – 21.2., ali ostaje dovoljno vremena ukoliko se želite uključiti.
Bilo bi nam drago da sudjelujete.

Hrvatsko geografsko društvo Frontier Theme