Geografski ponedjeljak

Geografski ponedjeljak, Marulićev trg 19/2, ZagrebGeografski ponedjeljak tribina je Hrvatskog geografskog društva osnovana 1947. godine. U svojim počecima zemišljena je kao glavna društvena aktivnost tada novoobnovljenog Geografskog društva Zagreb. U sklopu tribine tijekom godine održavaju se popularno-znanstvena i putopisna predavanja kako djelatnika Geografskog odsjeka PMF-a i HGD-a, tako i vanjskih suradnika različitih struka.

Predavanja se održavaju ponedjeljkom u 19:00 na Marulićevom trgu 19/II u predavaonici broj 1. U prosjeku se održi 12 popularno-znanstvenih i putopisnih predavanja u akademskoj godini. Predavanja su otvorena za građanstvo. Tekuće informacije i raspored predavanja u godini možete provjeriti ovdje (klikni) ili na našoj Facebook stranici.

 


“Od početka 1952. uvedena su dva mjesečna predavanja: jedan s naučnim predavanjem, a drugi u nastavnoj sekciji; a od početka 1953. prešli smo na tjedne sastanke.  Danas već imamo krizu rokova i često moramo odbijati predavače, i moliti ih da pričekaju sljedeću godinu. Geografski ponedjeljak stekao je tradiciju i predavaonica se puni bez posebnih poziva, a ne možemo se tužiti ni na posjet srednjoškolskih nastavnika.”
(iz Hrvatskog geografskog glasnika, 1957.)
Hrvatsko geografsko društvo Frontier Theme