Našim geografima dva zlata i srebro na Olimpijadi!

rusija_olimpijadaDobre vijesti dolaze nam iz Rusije – na nedavno održanoj 12. svjetskoj geografskoj olimpijadi naša četveročlana ekipa osvojila je dvije zlatne i srebrnu medalju! Petar Bratulić i Fabijan Čorak okitili su se najsjajnijim odličjem, a Vedran Mihal srebrom. Martin Malović sudjelovao je po prvi put i kući se vraća s priznanjem za sudjelovanje na najvećoj svjetskoj smotri najboljih geografa srednjoškolskog uzrasta na svijetu. Od ukupno 40 država sa svih kontinenata, naša ekipa rezultatom je rangirana na ukupno šesto mjesto, što nastavlja tradiciju odličnih rezultata hrvatskog tima koji na ovom natjecanju sudjeluje od 2010. godine i do sad je osvojio dvoznamenkasti broj medalja, od kojih najviše zlatnih!

Zanimljivo je da je na dodjelu medalja organizator pozvao diplomatske predstavnike svih 40 država sudionica, a odazvala se samo R. Eterović Goreta iz hrvatskog veleposlanstva. na čemu joj zahvaljujemo.

Olimpijski tim na olimpijadu vodili su doc. dr. sc. Dubravka Spevec i dr. sc. Ivan Čanjevac iz Hrvatskog geografskog društva.

Hrvatsko geografsko društvo Frontier Theme