Talijansko geografsko društvo – poziv na suradnju

Drage kolegice i kolege,

Na adresu Hrvatskog geografskog društva pristigao je poziv za uključivanje u projekt kojeg bi prijavilo Talijansko geografsko društvo i traži partnere. Prema razgovoru na UO HGD prosljeđujem svima koje bi moglo interesirati.

Opis projekta je u privitku, u principu se radi projektu civilnog društva koje se odnosi na imigrante i njihovoj integraciji u društva u EU zemljama koje ih primaju, a participacija na tu temu se prvenstveno očekuje od srednjoškolaca.

Ističemo da se prijava očekuje praktički prije istjeka kolovoza (s obzirom da se Talijansko geografsko društvo mora prijaviti na rok 1. rujna) iako konkretne aktivnosti neće početi prije 2021.

Naravno, možemo se složiti oko toga da bi bilo dobro sudjelovati, ali prijava ima smisla samo ako imamo voditelja s naše strane. Ima li među nama netko zainteresiran da vodi ovaj projekt i koji je spreman prijaviti se i koordinirati posao (bili bi potrebni suradnici u srednjoj školi) prema priloženim uputama ja bih molio neka mi se javi do 31. srpnja 2020. (e-mail: doresic@geog.pmf.hr).

Prijedlog Talijanskog geografskog drustva

Okvirni plan projekta

Hrvatsko geografsko društvo Frontier Theme